Zor Durumlara Karşı Duygusal Dayanıklılık Geliştirme
BGG Eğitim ve Danışmanlık
Hayatın temposu, iş ve sosyal sorumluluklar zaman zaman üzerimizde büyük baskı yaratabilir. Böyle anlarda zihnimiz yoğun stresle başa çıkmakta zorlanır ve kendimizi tükenmiş hissedebiliriz. Ancak bilinçli farkındalık ve öz şefkat, zor anlarla sağlıklı bir şekilde baş edebilmemiz için güçlü araçlar sunar.

Detaylar
Eğitimin Hedefi
- Katılımcıların stresin etkilerini fark etme ve farkındalıkla yönetme becerilerini geliştirebilmeleri
- Zorlayıcı durumlarda kendilerine nezaketle ve şefkatle yaklaşabilme becerileri geliştirmeleri,
- Farkındalık temelli nefes ve beden çalışmaları ile gevşeme ve rahatlama becerilerini geliştirebilmeleri ve duygusal dengelerini koruyabilme becerilerini arttırmayı hedeflenmektedir.
Eğitim İçeriği
- Duygusal Dayanıklılık Nedir?
- Duygusal Dayanıklılık için Su Gibi Olabilmek
- Acı-Istırap Arasındaki Farklar Nelerdir?
- Istıraptan Kaçınmanın Yolları
- Problemler Karşısında Beyin Nasıl Tepki Veriyor?
- Duyguları Etiketlemenin Etkisi
- Duygusal Dayanıklılık İçin Kabule Geçebilmek
- Öz Şefkat Nedir? Bileşenleri Nelerdir?
- Yaşamın Tadını Çıkarmak İçin Neşeyi ve Motivasyonu Yükseltmek
Eğitmen
BAŞAK ÇOLAKOĞLU
Kurucu Ortak ve Kurumsal Eğitim Danışmanı
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakultesini bitirdi. Hemen ardından Egebank ta iş hayatına başladı. Daha sonra kariyerine, Yapı Kredi Bankası Çağrı Merkezinde müşteri temsilcisi olarak devam etti. Bankadaki ilk yılının sonunda Özel Bankacılık hattında grup sorumlusu olarak görevlendirildi. Özel bankacılık hattının kurulması ve süreçlerin oluşturulması, ürün eğitimlerinin verilmesi, vardiya planlarının yapılmasında etkin roller üstlendi. Bir yıl bu pozisyonda çalıştıktan sonra takım liderliğine terfi etti. Takım liderliği görevlerine ek olarak soft skill, ürün ve sistem eğitimlerinin verilmesi, çağrı merkezinin dahil olduğu IT projelerinin takibi ve geliştirilmesi konularında çalıştı. Banka entegrasyonu sırasında,Özel Bankacılık takım yöneticisi olarak kariyerine devam etti. Yeni iş süreçlerin oluşturulması, çağrı merkezi eğitimlerinin yenilenmesi ve geliştirilmesinde aktif rol oynadı. Türkiye’ deki ilk çağrı merkezi gelişim programının oluşturulması ve uygulanması çalışmalarında bulundu. Kurum Kültürü eğitimleri verdi. 2011 yılında Private Banking Uzman portföy yönetmeni olarak Özel Bankacılık Merkezi’ne geçti. Mevcut görevlerinin yanı sıra 15 yıl iç eğitmen olarak çalıştı. İletişim Becerileri, Telefonla İletişim, Liderlik ve Koçluk, Performans Yönetimi, Toplantı Yönetimi, Müzakere Teknikleri, , Zaman Yönetimi, Yönetim Becerileri,Satış ve Yatırım Ürünleri eğitimlerini verdi. Bankadaki 23. Yılında kurumsal iş hayatından ayrılarak eğitmen/ danışman olarak, kariyerine devam etme kararı aldı. Bankacılık, otomotiv, sigortacılık ve daha birçok sektörde eğitim veren Başak Çolakoğlu eğitmenlik yolculuğu boyunca yaklaşık 5.000 saat eğitim vermiş olup yüzlerce katılımcı ile tanışmıştır.
Eğitim Yeri
Zoom