İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesi
R. Bülent DEMİRBAĞ
Bu eğitimde, ihracatçıların sorun yaşamadan ihracat bedellerini yurda getirmeleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.
Detaylar
Eğitimin Amacı:
Bu eğitimde, ihracatçıların sorun yaşamadan ihracat bedellerini yurda getirmeleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.
Eğitimin İçeriği:
- Kambiyo (Döviz) Mevzuatı Uygulamalarının Dünü Bugünü
- Kambiyo Mevzuatının Kapsamı
- İhracat Bedelleri ve İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesi Düzenlemelerine Genel Bakış
- İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesi Gereken Süre ve Tutar
- İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesinde Ek Süre, Mücbir Sebep ve Haklı Durum Uygulamaları
- İhracat Bedellerinin Terkin Edilebilme Koşulları
- İhracat Genelgesi Uyarınca 2025 Yılında TCMB’ye İhracat Bedellerinin Satışı Uygulaması
- Mevzuatta Yapılan Son Değişiklikler
- İhracat Bedellerinin Kambiyo Mevzuatına Uygun Olarak Getirilememesi Halinde İhracatçıların Karşılaşacakları Sorunlar, Yaptırımlar
- Dövizle Yapılan İşlemlerde İhracatçıların Muhatap Olacağı Kurumlar
- Genel Değerlendirme ve Soru-Cevaplar
Eğitmen
R. Bülent DEMİRBAĞ
Hazine Başkonrtolorü
1980 yılı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Maliye Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığında; Hazine teşkilatının görev alanına giren konular olmak üzere dış ticaret işlemleri, kambiyo ve yatırım teşvik mevzuatı kapsamında yapılmakta olan denetimlerden sorumlu olarak çeşitli kademelerde görev yapmıştır. Tilburg-Hollanda Üniversitesi’nden “Avrupa Topluluğu Hukuku”; Westminster Üniversitesi Londra Diplomatik Akademisi’nden “Avrupa Topluluğu Hukuku ,Tek Pazar ve Uluslararası Ticaret” konularında sertifika sahibidir. 2003-2007 yılları arasında T.C. Taşkent Büyükelçiliği Ekonomi Müşavirliği görevinde bulunmuştur. Halen Hazine Başkontrolörü olarak görev yapmaktadır. 2001-2003 yılları arasında MKEK Barutsan A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak; 2003-2007 yılları arasında da merkezi Taşkent’te bulunan Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ı kapsayan Bölgesel Bankacılık Eğitim Merkezinde Türkiye’yi temsilen Guvernör olarak görev yapmıştır. Avrupa Topluluğu/Avrupa Birliği Hukuku ve Anayasamız; Avrupa Birliğinde Yargı Denetimi; Türkiye’de Karaparanın Aklanmasının Önlenmesi ve Kambiyo Mevzuatı (1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Korunma Hakkında Kanun ve ilgili düzenlemeler) konularında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi belgesine sahiptir. Evli, bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
Eğitim Yeri
Zoom